Сьогодні у нашій розсилці від МОН!

Сьогодні у нашій розсилці дізнавайтесь про НМТ-2023, чат-бот «Воби2», вебінари про інтерактивне навчання і гейміфікацію в початковій школі та про інші новини.
НМТ ЯК АЛЬТЕРНАТИВА ЗНО У 2023 РОЦІ
У МОН розглядали два варіанти вступної кампанії: за результатами традиційного ЗНО або оновленого варіанта національного мультипредметного тесту.
З міркувань безпеки та через складності логістики проведення ЗНО у традиційному форматі не є можливим. Тому Міністерство як альтернативу розглядає проведення у 2023 році удосконаленого НМТ.
Нині МОН ініціювало підготовку спеціального законопроєкту, який дозволить проводити НМТ у 2023 році. Деталі будуть оприлюднені у відповідному Порядку прийому, який затвердить МОН після ухвалення закону Верховною Радою.
ЧАТ-БОТ «ВОБИ2» ВЧИТЬ, ЯК ПРАВИЛЬНО ДІЯТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

В Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі вчить малих і старших українців, як правильно діяти в умовах воєнного стану. Матеріал подано у формі гри: бот надсилає запитання, а користувач має обрати правильну відповідь із запропонованих варіантів.

Завдяки проходженню рівнів гри, діти здобудуть теоретичні знання щодо дій під час: повітряної тривоги;
вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів;
руйнування приміщення та в разі потрапляння під завали.

Зокрема, чат-бот ознайомлює з правилами надання першої домедичної допомоги, вчить повідомляти про своє місцеперебування і видаляти інформацію про збережені координати, якщо небезпека окупації зростає і покинути населений пункт неможливо.

Більше деталей – за посиланням.


СЕРІЯ ВЕБІНАРІВ
«ІНТЕРАКТИВНЕ НАВЧАННЯ ТА ГЕЙМІФІКАЦІЯ В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ»

За сприяння МОН міжнародною організацією «War Child Holland» та громадською спілкою «Освіторія» було створено навчальний застосунок для 1-4 класів «Вивчаю – не чекаю».

Задля того, щоб допомогти вчителю початкових класів підвищити ефективність навчання, з метою кращого розуміння застосунку та його можливостей, заплановано серію безкоштовних вебінарів для українських вчителів початкової школи за темою «Інтерактивне навчання та гейміфікація у початковій школі».

Вебінари відбуватимуться з 23 листопада до 17 січня. Трансляції здійснюватимуться на Фейсбук-сторінках МОН та ГС «Освіторія». Розклад і теми вебінарів, а також важливі деталі – за посиланням.

Також ГС «Освіторія» пропонує долучитися до робочої групи з питань впровадження мобільного застосунку в освітній процес. Зареєструватися можна за посиланням.


ПСИХОЛОГІЧНЕ ЗДОРОВ’Я: ЯК УТВОРЮЄТЬСЯ ТРИГЕР?

У межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді Олени Зеленської педагоги та психологи телеграм-каналу продовжують надавати актуальні поради для освітян.

Раніше експерти розповідали, що тригери – це сенсорні нагадування, які спричиняють хворобливі спогади або певні симптоми. Про те, як утворюється тригер, докладно читайте у цьому матеріалі.



ДОСЯГНЕННЯ І ВИКЛИКИ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ У 2020-2022

Сфера дошкільної, загальної середньої, позашкільної та інклюзивної освіти охоплює значну частину здобувачів освіти та створює передумови для їхнього розвитку і подальшого навчання.

МОН у 2020-2022 роках основну увагу спрямовувало на забезпечення доступу до якісної освіти та створення безпечних і комфортних умов навчання у закладах освіти.

Докладно про це читайте у цьому матеріалі.





На сьогодні все! Дякуємо, що залишаєтесь із нами на зв’язку.

До наступного четверга!



З любов'ю
команда Міністерства освіти і науки України



Коментарі