Для чого дотримуватися академічної доброчесності?

Для чого дотримуватися академічної доброчесності? - Щоби довіряти професіоналам, до яких звертаємося... Це стосується будь-якої сфери. Батьки відіграють ключову роль у дотриманні дітьми принципів академічної доброчесності. Якщо вдома толерують порушення доброчесності: наприклад, купують дитині збірники ГДЗ або ж виконують за дітей домашні завдання, то як би школа не старалася – учнів буде важко переконати, що вчитися доброчесно – правильно.
Академічна доброчесність базується на чесності, довірі, мужності, повазі, відповідальності та справедливості. Мужність полягає у вмінні сказати собі “ні”, коли є можливість списати чи піти легшим шляхом.
Сьогодні, 21 жовтня, у Міжнародний день академічної доброчесності із учнями опорної школи педагог-організатор Володимир Ткач провів онлайновий захід "Правила, цінності. Академічна доброчесність". Хочеться вірити, що порушена в заході тема не пройде повз учнів, а зробить свій вплив, схиляючи здобувачів освіти до дотримання правил для учнів, одне з яких - дотримання академічної доброчесності.

Коментарі